Om Arbeid i høyden / Stillasbruker / Fallsikring [klikk]

Arbeid i høyden / Stillasbruker / Fallsikring

Norske myndigheter krever at arbeidstakere som skal benytte fallsikringsutstyr i sitt arbeid har fått opplæring i bruken av dette («Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning» Kap. 8 § 8-1 Gjennomgående krav til opplæring).

Arbeidsgiver er ansvarlig for at arbeidstakeren har den nødvendige opplæringen. Kurset gir en grunnleggende teoretisk innføring i fallsikring. Kurset er hovedsakelig tilrettelagt for arbeidstagere innen bygg og anlegg som tidvis jobber i høyden på ulike oppdrag, og skal fungere som et tillegg til entreprenørenes risikogjennomganger med de ansatte før oppdragsoppstart.  

 Kurset gir deltakerne økt kunnskap om fallsikringsutstyr og bevisstgjøring av sikkerhetstiltak, for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.

 Følgende emner blir gjennomgått:
– Lover og forskrifter.
– Kontroll av utstyr/verktøy, daglig og periodisk.
– Oppbevaring og vedlikehold av utstyr.
– Vi lærer å bruke https://www.arbeidstilsynet.no/tema/arbeid-i-hoyden/ som oppslagsverktøy.
– Fallsikringsseler, dempere, fallblokker og forankringspunkt.
– Ulike farer forbundet med å jobbe i høyden, inkl. i stillaser, stiger, avsatser, balkongen, åpne etasjer, tak, a.o, og hvordan man skal unngå å komme i faresituasjoner.
– Sikring av håndverktøy og annet utstyr som benyttes i høyden.
– Redningsplan og hengetraume.

Målgruppe: Kurset Arbeid i Høyden passer for alle som utfører arbeid i høyden hvor det kreves fallsikringsutstyr, og alle som skal jobbe i stillas.

Varighet: ca 3 timer.

Krav til forkunnskaper: ingen.

SMG KURS kan også gjennomføre fallsikringskurs som et bedriftsinternt kurs.

Pris [klikk]

Totalprisen på kurset Fallsikring/Arbeid i høyden/Stillasbruker er kr. 2.490,- pr deltaker, og inkluderer utstedelse av kompetansebevis.
Om kurset avholdes i våre egne lokaler på Furuset, er selvfølgelig kaffe, te, kakao og mineralvann inkludert.

Kan det prutes på prisen?
Ja, om dere sender flere deltakere så lover vi at vi er villige til å diskutere priser.

Les mer og bestill via skjema i kurskalenderen nedenfor:

Alle kurs kan ved forespørsel enten avholdes som webinar, eller som klasseromskurs i våre lokaler i Oslo og Sandefjord.

Vi arrangerer også kurs ute i kundes egne tilrettelagte lokaler om ønskelig. De fleste kurs kan tilbys på flere språk etter avtale. 

Ikke legg vekt på Sted "Nettundervisning" i oppsettene nedenfor. Alle kurs kan avholdes enten via nettet eller i våre moderne kursrom i Oslo og Sandefjord (eller bedriftsinternt). Velg riktig dato og "nettundervisning" i påmeldingsskjemaet, og beskriv i feltet "Kommentarer og spørsmål" nederst i bestillingsskjemaet om du ønsker kurset som nettundervisning, eller i et av våre kurslokaler i Oslo eller Sandefjord (eller bedriftsinternt hos dere).

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.