Om kurset Varme arbeider [klikk]

Kurs i varme arbeider

På grunn av situasjonen knyttet til koronaviruset er det i noen tilfeller utfordrende å avholde vanlige klasseromskurs i varme arbeider ordningen. Dette er beklagelig, men det er viktig å gjennomføre tiltak for å redusere smittespredningen i samfunnet.
Det er stor usikkerhet rundt hvor lenge dette vil vedvare. For å sikre kontinuitet i ordningen, spesielt med tanke på utøvere og instruktører med sertifikat som utløper de nærmeste månedene, har Finans Norge besluttet å gjøre følgende midlertidige endringer:

1) Gjennomføring av kurs:
Webinarer godkjennes som alternativ til klasseromskurs fram til 31. mai 2021.
Dette gjelder i situasjoner der bedrifter eller kurstilbyder har innført koronarelaterte restriksjoner som forhindrer deltakelse i ordinære klasseromskurs.
Med webinar menes live videooverføring mellom kursinstruktøren og utøverne som inkluderer muligheter for dialog/interaksjon gjennom chat. Normen og læreplanen skal ellers overholdes. Godkjente e-læringskurs er i drift som før.

2) Eksamen:
Ved webinar gjennomføres eksamen på nett via lenke tilsendt av instruktør.

3) Slokkeøvelse:
Ved kurs som gjennomføres som webinar i perioden 31.august – 31. mai 2021, må slokkeøvelse gjennomføres innen 31. mai 2021.

Finans Norge og Brannvernforeningen følger situasjonen tett, og vil komme med ytterligere tiltak om nødvendig.

——————————

Forsikringsbransjen i Norge stiller krav om at alle som utfører varme arbeider innehar et sertifikat som dokumenterer at man har gjennomgått godkjent opplæring i varme arbeider. Sertifiseringen er gyldig i 5 år. Med varme arbeider forstås arbeider hvor det benyttes maskiner og utstyr som genererer gnister og varme som kan føre til brann. Varme arbeider omfatter bruk av åpen flamme, varmlufts-, sveise-, skjære-, og/eller slipeutstyr.

SMG skolen tilbyr kurs i varme arbeider til alle som utfører varme arbeider der forsikringsselskapene stiller krav om sertifisering.

Kurset er tilpasset kravene fra forsikringsbransjen, og gjennomføres av godkjente instruktører med evnen til å undervise på en enkel, interessant og fengende måte. I tillegg til norsk, kan vi også tilby engelskspråklige kurs på forespørsel.

Opplæringen omfatter en innføring i varme arbeider som brannårsak, og nødvendige sikkerhetstiltak under utførelse av varme arbeid.

Følgende emner blir bl.a. gjennomgått:
– Varme arbeider som brannårsak
– Brannteori
– Brann og brannslukking
– Valg av slukkemidler
– Førstehjelp ved brannskader
– Aktuelle lover, forskrifter og regler
– Sikkerhetstiltak før, under og etter arbeid

Praktisk informasjon: Kurset avsluttes med en teoretisk eksamen fra Norsk Brannvernforening. Ved bestått eksamen, mottar hver av deltagerne et sertifikat for varme arbeider. Forøvrig sørger SMG skolen for alt nødvendig utstyr for gjennomføring av kurset.

Krav til forkunnskaper: Deltakerne må beherske norsk skriftlig og muntlig.

Ved kurs tatt som webinar (kun før 1. sept. 2021): Det kreves at det gjennomføres en slokkeøvelse. Slokkeøvelsen kan enten gjennomføres hos oss uten ekstra kostnad i dagene etter webinaret, eller dere kan stå for slokkeøvelsen selv om dette kan dokumenteres. Det lar seg ofte gjøre å få en slokkeøvelse hos ditt lokale brannvesen.

Hvis ønskelig, kan vi også tilby bedriftsinterne kurs på forespørsel.

Pris [klikk]

Priser på kurset i VARME ARBEIDER inkl. slokkeøvelse og sertifikat på app fra Norsk Brannvernforening:

• 2.990,- pr. deltaker. 
• 2.200,- per deltaker om du melder på 6-12 deltakere på samme kursdato.
• 1.800,- per deltaker om du melder på over 12 personer på samme kursdato.

Alle priser inkluderer kursmateriell og utstedelse av sertifikat på app fra Norsk Brannvernforening.
Om kurset avholdes i våre egne lokaler på Furuset, er selvfølgelig kaffe, te, kakao og mineralvann inkludert.

Det er gitt forlenget dispensasjon med å kunne gjennomføre Kurs i varme arbeider som webinarkurs. Les mer om dette ved å klikke «Om kurset Varme arbeider» ovenfor.

Les mer og bestill via skjema i kurskalenderen nedenfor:

Alle kurs kan ved forespørsel enten avholdes som webinar, eller som klasseromskurs i våre lokaler i Oslo og Sandefjord.

Vi arrangerer også kurs ute i kundes egne tilrettelagte lokaler om ønskelig. De fleste kurs kan tilbys på flere språk etter avtale. 

Ikke legg vekt på Sted "Nettundervisning" i oppsettene nedenfor. Alle kurs kan avholdes enten via nettet eller i våre moderne kursrom i Oslo og Sandefjord (eller bedriftsinternt). Velg riktig dato og "nettundervisning" i påmeldingsskjemaet, og beskriv i feltet "Kommentarer og spørsmål" nederst i bestillingsskjemaet om du ønsker kurset som nettundervisning, eller i et av våre kurslokaler i Oslo eller Sandefjord (eller bedriftsinternt hos dere).

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.