SMG

Renhold

Vi tilbyr miljøbevisste rengjøringstjenester til konkurransedyktige priser i Oslo og omegn. Våre profesjonelle renholdere med lang erfaring er klare for flere faste oppdrag. Ta kontakt, så skreddersyr vi en rengjøringspakke som passer for deg og din bedrift. 

SMG renhold

SMG RENHOLD tilbyr bedrifter og borettslag på Østlandet et stort antall renholdstjenester, både som daglige/ukentlige oppdrag, eller som ad hoc-oppdrag som flyttevask, årlig nedvask, byggrengjøring ved oppføring av nybygg, osv

Våre renholdere gjennomgår mange tester før de får oppdrag ute hos kunde. Ta kontakt for en uforpliktende prat rundt renhold i dine lokaler!

I og med at stadig flere kunder stiller krav til at man skal kunne måle kvaliteten på renholdet, har vi nå også en egen avdeling som har spesialisert seg på støvmåling og kravene i INSTA 800. Vi gir dere tilbud som innbefatter utføring av målinger ved bruk av BM Dustdetector, og en raskt tilsendt, profesjonell rapport der alle våre funn fremgår. Ved større renholdsoppdrag som bestilles hos oss kan vi bli enige om at denne støvmålingstjenesten legges ved som gratistjeneste. Les mer om støvmåling her.

Alle våre renholdere har faste kontrakter, og har selvfølgelig alle de goder som norsk sosialdemokrati har kjempet frem over mange tiår. Et godt arbeidsmiljø, rettferdig lønn, sikre kontrakter og sosiale goder er alltid førsteprioritet i vår HR-avdeling.

Mange av våre renholdere har mange år i bransjen. De litt ferskere av våre renholdere får en grundig opplæring i alt fra miljøvennlig renhold til hvordan vi yter kvalitet i alle ledd. Alle testes ut i våre egne lokaler i en periode før de blir brukt ute hos kunder.

Vi har som mål å utføre renhold som er så miljøvennlig som mulig. Vi jobber for et sunnere miljø, både for våre ansatte, for brukerne av lokalene, og for nær-områdene hvor vi driver vår virksomhet. Alt fra valg at kluter og minimal bruk av kjemikalier til transport er grundig gjennomtenkt. Les om hvilke kluter vi anbefaler under «Støvmåling» nedenfor.

smg rengjøring

Våre tjenester

Flyttevask

Skal dere flytte ut av et kontor eller leilighet, og ønsker at vasken tas av profesjonelle? Eller er du huseier som ønsker en grundig nedvask før neste leietaker flytter inn?

Ta kontakt for å høre hvilken pris vi kan gi dere for ulike flyttepakker.

Vår «Normalpakke» består av:
• Tørrmopping av alle tak og vegger
• Vask av alle dører, karmer og lister
• Støvsuging og eventuelt rensing av tepper
• Vask av alle gulv og åpne flater
• Vinduspuss av alle vinduer innvendig og utvendig om mulig
• Vask av WC og bad
• Grundig rengjøring av fliser på bad og kjøkken
• Vask av kjøkkenskap utvendig og innvendig
• Vask av garderobeskap utvendig og innvendig
• Vask av avtrekksvifte, filter og hvitevarer om ikke annet er avtalt. Vi kan også gi dere et hyggelig tilbud om dere skulle ønske spesialbehandling av møbler og gulv.

Vår brakkerenholdstjeneste er «all Inclusive» der vi i tillegg til renhold, leverer og etterfyller alt kunden trenger av dispensere, stativer og artikler som håndtørkepapir, avfallsekker, poser, håndsåpe, håndrens og håndkrem.

Å arbeide i et rent og komfortabelt miljø er av største betydning. Våre fleksible ordninger for kontorrenhold vil sørge for at deres kontor er rent når du ønsker det. Våre medarbeidere kan gjøre rent både på dagtid, morgen og kveld, men vit at vår erfaring tilsier at kontorrenhold på dagtid fungerer svært godt.

Vi utfører renhold mens dere bygger. Vi benytter grønne alternativer for å fjerne byggstøv, sementstøv og smuss. Ofte og grundig renhold er vel og bra, men selve utførelsen er av stor betydning. Valg av metoder og utstyr spiller stor rolle både for hvor helseskadelig og effektivt renholdet er. 

Vår trappevask omfatter vask av selve trappen og lavt på veggen dersom det er spor av skitt og smuss. I tillegg tørker vi over gelender som er en potensiell kilde til oppblomstring av bakterier. Eventuelle vinduer i trappeoppgangen, inngangsparti og andre fellesområder tar vi gjerne også.

Om ditt borettslag/sameie går for å la SMG Renhold stå for renholdet i fellesområder får dere en samarbeidspartner med lang erfaring. Tett oppfølging er en sentral del av våre oppdrag. Vi har miljøvennlige løsninger som gir godt klima for både oss og dere. Konkurransedyktig prising, og ingen bindingstid.

Vi eier effektive møbelrensemaskiner som er skånsome mot alle typer stoffmøbler. Alle våre renholdere har fått grundig opplæring i bruken av maskinene. Skulle du mot formodning ikke bli fornøyd med resultatet, blir du heller ikke fakturert for denne jobben.

Vi eier effektive tepperensemaskiner som er skånsome mot alle typer stofftepper. Alle våre renholdere har fått grundig opplæring i bruken av maskinene. Skulle du mot formodning ikke bli fornøyd med resultatet, blir du heller ikke fakturert for denne jobben.

Støvmåling

Ved støvmåling med BM-Dustdetector registreres støvavsetninger på en spesiell gel-tape.

Ønsker du vite mer om SMG Rengjøring og hva vi kan gjøre for deg?

Støvmåling

Ved støvmåling med BM-Dustdetector registreres støvavsetninger på en spesiell gel-tape. Hver gel-tape gjennomlyses før og etter hver måling, og endringen i lysmengden, som reduseres som følge av støvet, er et direkte mål for hvor mye støv som er avsatt på tapen. 

FOR SPØRSMÅL OG PRISTILBUD OM STØVMÅLING:
geir@smgkurs.no | Mobil: 901 14 282
Slik gjennomføres en støvmåling:

Støvmengden avleses i lasermaskinen, og resultatet angis i prosent som sier direkte hvor mye av tapen som er dekket av støv. Måling av støvdekket sier oss noe om både forurensningsnivået i det aktuelle rommet, og effekten av forskjellige rengjøringsmetoder.

Steder vi oftest blir bedt om å måle støvmengder:
• Over himlinger like før eller etter lukking.
• I leiligheter, kontorer, barnehager, skoler, idrettsanlegg og fabrikklokaler etter at sluttvask er gjennomført.
• Ved oppføring av nybygg og ved oppussing for å sjekke at det er helsemessig forsvarlig å jobbe der.
• Inne i ventilasjonssystemer. Oftest like før lukking ved nybygg, eller i forbindelse med oppussing

Vi måler støvmengder kun på harde overflater – ikke på tepper og tekstiler. Noen typer lakk og maling på ulike overflater vil av og til kunne bli sittende fast på gel-tapen. Når vi observerer dette vil ikke målingen telles med, da det kun er støvmengde vi skal måle.

NS-INSTA 800
Ifølge NS-INSTA 800, som er norsk standard for rengjøringskvalitet, anbefales det å få utført målinger av støvmengden; spesielt ved sluttvask og overlevering av nybygg. Vi har mange års erfaring med å gjennomføre slike støvmålinger, så ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål. På forespørsel kommer vi ut til deres lokaler for å ta profesjonelle tester av kvaliteten på rengjøringen. Vi sender kort tid etter at målingene er foretatt en grundig rapport med våre funn.

ANBEFALINGER:
Vi anbefaler å få gjennomført støvmålingen så tidlig som mulig etter fullført renhold. Ofte vil renholdet foregå i flere etapper, og da kommer vi gjerne ut i flere omganger. Det anbefales på det sterkeste at det ikke gjennomføres byggearbeider i områder hvor sluttvask er gjennomført, og at området sperres av med støvstoppere (som f.eks. plastikkgardinger) om det skal foregå arbeid i tilstøtende områder.

Når vi skal foreta støvmålinger over himlinger før lukking møter vi ofte på at det ikke er foretatt tilfredsstillende renhold på gulv og andre nedenforliggende overflater før renholdet gjennomføres over himling. Man risikerer da at støv virvles opp av alminnelig trafikk i områdene nedenfor, og at støv dermed smitter over på rengjorte overflater i høyden. Dette kan resultere i dårlige måleresultater som ikke yter renholdsjobben over himlingen rettferdighet. Det må planlegges slik at tetting av himlinger kan skje så raskt som overhodet mulig etter endt renhold og støvmåling. Ved renhold over himling før lukking, ser vi igjen og igjen at byggearbeider fortsetter etter endt renhold, og før fullstendig lukking av himling. Dette er selvfølgelig uheldig da støvmengdeprosenten stiger raskt på overflatene over himling, spesielt ved byggearbeider som inkluderer gipsplater.

HVORFOR VI ANBEFALER MIKROFIBER:
Vi opplever titt og ofte at rester av såpe og andre rengjøringskjemikalier blir sittende igjen nede i små fordypninger på visse typer materialer, f.eks. på visse typer kjøkkenbenker, hyllesystemer og linoleumsgulv som ikke har blanke overflater. Ved overvalsing vil slike rester feste seg i gel-tapen, og fremstå som en grålig hinne på tapen. Denne hinnen stopper noe av lysgjennomføringen i vårt måleapparat, og fører til at resultatene ofte blir dårligere enn forventet. Vi anbefaler å benytte såpefrie og kjemikaliefrie renholdsprodukter ved daglig/ukentlig rengjøring. Mikrofiberkluter med rent vann etterlater ingen grålig hinne, og er stort sett best for å vaske bort smuss og flekker. Til støvtørking benyttes helt tørre kluter. Mikrofiberkluter er også klart best på vask av vinduer og speil. Lokalene blir både renere og sunnere når renholdet utføres på en smart og miljøvennlig måte.

Grunnen til at tørre mikrofiberkluter er så overlegne når det kommer til støvtørking er at de trekker til seg støvpartikler på en helt spesiell måte. Når du drar en tørr mikrofiberklut over en flate, oppstår det friksjon som gjør kluten elektrostatisk. Den sterke elektrostatiske effekten som oppstår fører til at støv, hår og små partikler fester seg til flaten. Du får med veldig mye støv, i tillegg til at du slipper at det virvler opp. De syltynne og skarpe fibrene i kluten kommer godt ned i underlaget og nærmest skraper ut skitt og smuss. Tørr mikrofiber i bevegelse blir positivt ladet. Alt støv er negativt ladet. Dette betyr at støvpartikler blir tiltrukket tørr mikrofiber i bevegelse. I våt tilstand har ikke mikrofiber akkurat denne effekten, men den er suveren til å fjerne merker og skitt. 

Du kan vaske klutene og bruke dem igjen og igjen. Vi anbefaler å vaske alle typer mikrofiberkluter på 60 grader. Da blir de helt rene uten at de krymper. Men ikke bruk skyllemiddel når du vasker dem, da kan klutene miste den elektrostatiske effekten. For å unngå at mikrofiber ender opp i havet, anbefaler vi at klutene vaskes i en filterpose (f.eks. Guppyfriend). Da vil du etter vask lett kunne kaste fibrene som har løsnet i søpla, noe som er å foretrekke fremfor å senere spise dem fordi de ligger inne i fiskekjøttet. Merk deg også at mikrofiberkluter av god kvalitet avgir svært lite mikrofiber ved maskinvask.

HVOR TAR VI OPPDRAG?
I utgangspunktet kan vi foreta støvmålinger i områder som ligger innenfor en radius av 3 timer med bil fra Oslo.

bli kontaktet angående

Renhold

Fyll ut skjemaet, og Stig vil kontakte dere for en videre prat.

Har du spørsmål rundt hva vi kan tilby? Ring oss